Abonnementen voor het gebruik van een mobiele telefoon komen in tal van verschillende soorten voor, denk bijvoorbeeld aan een abonnement met mobiele telefoon, een sim only abonnement of een prepaid simkaart. Het verschil in maandelijkse kosten tussen abonnementen kan al snel oplopen tot een paar tientjes, wat op jaarbasis meer dan honderd euro is. U wilt vanzelfsprekend niet te veel betalen en geen tegoed overhouden aan het einde van de maand, waardoor het erg belangrijk is om vooraf de juiste keuze te maken. Vergelijk abonnementen voor mobiele telefonie met elkaar en zorg ervoor dat u een abonnement kiest waarvan het tegoed aansluit bij uw verbruik.

Verschillende soorten abonnementen

De meest gekozen abonnementsvorm is een abonnement met telefoon, waarbij u naast tegoed ook een mobiele telefoon krijgt. De kosten voor de mobiele telefoon zitten over het algemeen in de maandelijkse abonnementsprijs verwerkt, al is het in sommige gevallen noodzakelijk om een deel los te betalen. Dit is afhankelijk van de abonnementsprijs en de prijs van het toestel wat u bij een abonnement kiest.

Naast een abonnement met toestel kunt u tevens kiezen voor een sim only abonnement, waarbij u geen toestel krijgt. De maandelijkse abonnementskosten liggen hierdoor een stuk lager. De mogelijkheden zijn echter niet minder, integendeel! Vaak is het bij een sim only abonnement mogelijk om de inhoud van het abonnement zelf samen te stellen. Kies vooraf precies hoeveel belminuten u in uw abonnement op wilt nemen, hoeveel mobiele data u maandelijks verwacht te verbruiken, etc.