Wanneer u op zoek bent naar een mobiele telefoon in het middensegment, kan een toestel van HTC volstaan. HTC biedt kwalitatief goede mobiele telefoons aan in verschillende segmenten, al bevindt HTC zich nauwelijks in het lagere segment. Een toestel van HTC is los aan te schaffen, maar kunt u ook in combinatie met een abonnement nemen. Het is belangrijk om vooraf voor uzelf te bepalen welke functies u van het toestel verwacht, u wilt immers niet betalen voor functies die u niet of nauwelijks zal gebruiken. Wilt u een simpel model om te kunnen bellen en sms’en, of geeft u de voorkeur aan een toestel met goede camera, een groot intern geheugen, enzovoorts?

HTC met abonnement aanschaffen

Een HTC is met twee abonnementen te gebruiken: een abonnement met toestel en een sim only abonnement. Bij de goedkopere modellen van HTC kan het aantrekkelijk zijn om het toestel los te kopen en dit te combineren met een sim only abonnement. Hierbij betaalt u maandelijks niet voor uw mobiele telefoon, maar alleen voor het tegoed wat u in een bepaalde maand kunt gebruiken. Bij duurdere telefoons van HTC is het juist aan te raden om een abonnement met mobiele telefoon te kiezen, waarbij u maandelijks voor uw mobiele telefoon betaalt. Aan het eind van de contractperiode is de telefoon afbetaald en kunt u indien gewenst alsnog overstappen op een sim only abonnement.

Het voordeel aan een losse HTC met sim only abonnement is dat u vooraf zelf bepaalt hoe uw bundel eruitziet. Wilt u bijvoorbeeld een bundel met veel mobiele data, of geeft u de voorkeur aan een bundel met veel belminuten? Bij een duurder model HTC is het aan te raden om een bundel met veel mobiele data te kiezen. Een goedkoper model biedt niet altijd mobiel internet aan.