Tot voor kort stond Nokia voornamelijk bekend om de degelijkheid van de toestellen die deze producent produceerde. De mobiele telefoons van Nokia werden voornamelijk gebruikt door zakenlui, die een stevig en stabiel toestel wilden zonder te veel overbodige functies. Tegenwoordig heeft Nokia die reputatie achter zich gelaten en richt het zich steeds meer op de smartphonemarkt, waar bijvoorbeeld ook Apple, Samsung en HTC actief zijn. Om mee te kunnen blijven gaan met de concurrentie voorziet Nokia zijn toestellen voortaan van een krachtige camera, voldoende intern geheugen en de mogelijkheid om applicaties te installeren.

Een Nokia met abonnement aanschaffennokia-1245716_960_720

Bent u van plan binnen een korte tijd een Nokia aan te schaffen, dan heeft u de keuze tussen een los toestel met een prepaid simkaart of een sim only abonnement en een abonnement met Nokia. Beide mogelijkheden hebben een aantal voordelen, afhankelijk van het toestel die u wilt kopen. Een toestel van Nokia uit het lagere segment heeft vaak een relatief lage aanschafwaarde, wat het interessant maakt om het toestel los te kopen. U kunt het toestel in dit geval combineren met een sim only abonnement of een prepaid simkaart, afhankelijk van uw verbruik. Het voordeel aan een sim only abonnement is dat u de samenstelling van de bundel volledig zelf kunt kiezen.

Bij een Nokia uit het hogere segment is een abonnement met toestel vaak voordeliger door de hoge aanschafprijs van deze mobiele telefoons. Bij een abonnement met Nokia betaalt u maandelijks een klein deel van de toestelprijs, waarbij u het toestel aan het eind van de contractperiode afbetaald heeft. Na de abonnementsperiode kunt u het toestel alsnog combineren met een sim only abonnement, of kiezen voor een nieuwe telefoon van Nokia. Bij een Nokia uit het duurdere segment is een grote hoeveelheid mobiele data aan te raden, voor de applicaties die u op dit toestel gebruikt.