Samsung is naast Apple een van de grootste producenten van mobiele telefoons. Het verschil tussen Apple en Samsung is dat Samsung zich zowel op het hogere, als op het lagere segment richt met haar toestellen. Zo biedt Samsung absolute topmodellen aan die meekunnen met de iPhones van Apple, maar worden er ook verschillende toestellen aangeboden voor een veel lagere prijs. Zo vindt u in het assortiment van Samsung vrijwel altijd een toestel die aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren. Wilt u bijvoorbeeld een simpel model voor het bellen en versturen van sms’jes naar familie en kennissen? Of wilt u een uitgebreider toestel, waarmee het mogelijk is om applicaties te installeren, kwalitatief goede foto’s te maken, enzovoorts?

Samsung met abonnement aanschaffen

Een telefoon van Samsung kunt u los aanschaffen, maar ook kopen met een abonnement. Het voordeel aan een Samsung met abonnement is dat u de telefoon over meerdere periodes betaalt (het aantal maanden van uw contract). Andersom is het voordeel aan het los kopen van een telefoon van Samsung, dat uw maandelijkse abonnementskosten na de aanschaf van het toestel lager liggen. U kunt in dit geval kiezen voor een zogenaamd sim only abonnement, waarvan u de inhoud zelf kunt samenstellen. Bepaal vooraf hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data u verwacht te gebruiken.

Een telefoon van Samsung los kopen

Het is niet altijd voordelig om een abonnement met Samsung af te sluiten, soms kunt u beter kiezen voor de losse aanschaf van een telefoon. Dit is vooral afhankelijk van de functies die u van een telefoon verwacht. Een simpel model van Samsung is vaak al voor een paar tientjes te koop, waarbij u het toestel kunt combineren met een prepaid simkaart of een sim only abonnement. Omdat de simpele modellen van Samsung geen mobiel internet aanbieden, is mobiele data niet noodzakelijk.