Een snel leeglopende batterij is één van de meest hinderlijke problemen die gebruikers van een smartphone hebben. Tegenwoordig leven we in een tijd dat de smartphone onmisbaar is geworden en dan kun je een lege accu er niet bij gebruiken. Wel zijn er enkele oplossingen, waarbij je ervoor kunt zorgen dat de accu niet meer zo snel leeg loopt. Hierbij daarom 7 tips van Foonz.nl die kunnen voorkomen dat je accu snel leegloopt. 

1. De energiebesparende modus 

De energiebesparende modus kun je laten inschakelen wanneer het niveau van de batterij een bepaald stand heeft bereikt, bijvoorbeeld 10 of 20 procent. Dit kun je verhogen naar bijvoorbeeld 30 procent. Op deze manier kan je batterij veel langer mee. De energiebesparende modus zorgt er voor het scherm wordt gedimd, dat notificaties geen geluid afspelen of dat hij trilt, animaties worden uitgeschakeld en dat er eventueel geen verbinding met draadloze netwerken wordt gemaakt. De energiebesparende modus is vrijwel op elke moderne smartphone aanwezig en is een gemakkelijke manier om je batterij langer mee te laten gaan. 

2. Meldingen uitzetten 

We krijgen dagelijks tientallen meldingen en notificaties binnen. Elke keer maakt dit geluid, een trilling of licht het scherm op. Dit vreet allemaal energie van je accu. Ga dus goed na, welke meldingen en notificaties niet zo belangrijk zijn. De meldingen van deze apps kun je dan uitschakelen, zodat je onnodige meldingen geen energie van je accu vragen. 

3. Trilfunctie uitschakelen 

Veel meer dan het afspelen van een geluids- of beltoon vergt de trilling van je smartphone veel meer energie. Een beltoon vergt enkel energie van de luidspreker in je smartphone, terwijl een trilling een vibratiemotor in actie zet om de gehele smartphone te laten trillen. Dit vergt veel meer energie van de accu. Je kunt daarom de trilfunctie uitzetten en eventueel laten vervangen door een beltoon. 

4. Geen apps op de achtergrond actief 

Sommige apps gebruiken we meerdere keren per dag. We kijken even in de app en drukken hem dan weer weg, maar vaak sluiten we de app niet. Hierdoor blijft de app op de achtergrond draaien. Dit kan soms heel handig zijn, maar op de achtergrond draaiende apps, vragen wel meer energie van je accu, dan wanneer ze daadwerkelijk gesloten zijn. Sluit apps na gebruik dan ook af. 

5. Locatieservices en GPS uitschakelen 

Iedere moderne smartphone heeft tegenwoordig wel apps die gebruik maken van wifi, mobiele data en GPS. Bij de installatie van een app wordt vaak al aangegeven welke locatieservices de app gaat gebruiken. Dit kan voor bepaalde apps heel handig zijn, maar is voor de meeste apps ook onnodig. Zorg dus dat je weet welke locatieservices een bepaalde app gebruikt en schakel dit desnoods uit. Apps die deze diensten gebruiken, terwijl dit eigenlijk niet nodig is, gebruiken onnodig energie uit je accu. 

6. Helderheid van je beeldscherm 

Een grootste energievreter is de helderheid van je scherm. Verlaag daarom de helderheid van je scherm, zodat je nog steeds voldoende kunt zien. Dit bespaard al enorm veel energie. Sommige smartphonemodellen hebben een functie voor automatische helderheid. De helderheid van je scherm wordt dan aangepast aan het lichtniveau van dat moment. Als je smartphone deze functie ook heeft, maak hier dan gebruik van. 

7. Wifi en Bluetooth uitschakelen 

De meeste smartphonegebruikers gebruiken thuis wifi. Logisch dat dan de wifi ook aanstaat. Maar dikwijls wordt vergeten om deze functie uit te schakelen als je buitenshuis bent en niet verbonden bent met wifi. Hetzelfde geldt ook voor Bluetooth. Wanneer wifi en Bluetooth niet verbonden zijn, zullen ze op de achtergrond constant proberen om verbinding te maken. Dit vergt onnodige en ook veel energie. Heb je dus geen wifi en Bluetooth nodig, schakel dit dan uit.