Organisaties werkzaam in branches waar veel technologie bij komt kijken hebben te maken met gevoelige informatie die beschermd dient te worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om aanbieders van telefonieproviders of verstrekkers van soft- en hardware. Maar ook op andere vlakken is privacy gevoelige informatie nog belangrijker, zoals bij patiëntgegevens of andere persoonlijke informatie. Zelf aan de slag gaan met de beveiliging hiervan is een zeer groot risico. Beter kun je kijken naar certificaten als ISO 27001 waarmee je ook gelijk kunt aantonen dat je je zaken op orde hebt.

Voordeel ten opzichte van de concurrent

Certificering voor de diensten die je levert in de technologische branche brengen diverse voordelen met zich mee. Je kunt hiermee namelijk onderscheid maken ten opzichte van de concurrent. Velen bedrijven die al kozen voor certificering gebruiken het behalen ervan dan ook als een mooi promotiemomentje voor het bedrijf. Een mooie manier dus om voordeel te nemen van je concurrenten.

Beveiliging op orde

Dat het een voordeel positie oplevert is natuurlijk mooi meegenomen, maar het hoofddoel van de certificaten is toch wel dat je zorgt dat je je informatiebeveiliging op orde hebt. Een datalek als gevolg van bijvoorbeeld een hack heeft hele grote gevolgen voor klanten, maar ook voor degene van wie de data nu in handen is van derden. Dit levert over het algemeen dan ook grote reputatieschade op. Certificering wordt enkel uitgegeven wanneer je daadwerkelijk voldoet aan de normen die daarvoor zijn opgesteld. In het proces om het certificaat te behalen wordt je begeleidt door professionals waardoor je zelf de kennis niet in huis hoeft te hebben en toch kan zorgen voor een verbetering van je beveiligingssystemen.

Andere voordelen

Certificering als ISO 27001 maar ook ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement leiden tot een hogere klanttevredenheid bij klanten. Dit komt door een verbetering van processen waar veel klanten voordelen van zullen inzien. Ook zal de omzet in de meeste gevallen stijgen door de verbetering van processen waardoor er ook efficiënter gewerkt kan worden. 

Na het behalen van een certificaat ben je hier niet voor altijd van in het bezit. Het systeem dient onderhouden te worden zodat de voordelen blijvend zijn.