Een seniorentelefoon is een mobiele telefoon die ideaal is voor ouderen. Deze telefoons zijn vaak voorzien van grote knoppen, waardoor de cijfers goed leesbaar zijn en je niet snel op de verkeerde knop drukt. Daarbij zijn seniorentelefoons geschikt voor gehoorapparaten, omdat ze geen ruis of piep tijdens het bellen. Ben jij benieuwd welke senioren mobiel het beste werkt? Bekijk dan snel onze top 3!

 

Senioren gsm’s voor invaliden

Wanneer we ouder worden begint ons lichaam steeds meer achteruit te gaan. Alledaagse zaken zoals telefoneren beginnen hierdoor een probleem te worden. De senioren gsm voor invaliden houdt hier rekening mee. De telefoon heeft meer grip waardoor deze steviger in de hand ligt. Daarbij zijn de knoppen van de telefoon groter zodat er minder snel verkeerd gedrukt wordt. De cijfers zijn hierdoor ook beter leesbaar. 

 

Senioren smartphones met internet

Voor de ouderen die met de tijd meegaan zijn er ook smartphones voor senioren. Deze telefoons bevatten geen knoppen maar een scherm waar apps op gedownload kunnen worden, zoals WhatsApp of Facebook. Het scherm van de senioren smartphone is aangepast voor slechtziende ogen. De apps en functies zijn namelijk groter, waardoor er niet verkeerd gedrukt kan worden.

 

Senioren mobiel met noodknop 

Tot slot willen we onze top 3 eindigen met de senioren mobiel met fysieke noodknop. Op de achterkant van de mobiel is een grote knop te vinden, die ingedrukt kan worden in geval van nood, bijvoorbeeld wanneer de oudere komt te vallen. Aan deze noodknop kunnen contacten gekoppeld worden, die zowel een sms ontvangen als gebeld worden wanneer de noodknop ingedrukt wordt. De contactpersonen weten dat er iets aan de hand is en kunnen vervolgens in actie komen.

 

Veilig de deur uit

Met een senioren mobiel zijn ouderen niet alleen thuis bereikbaar, maar ook onderweg. Mocht er iets buiten de deur gebeuren, dan zijn ze in staat om te bellen met bijvoorbeeld familieleden. Deze telefoons zijn ideaal, omdat ze over grote knoppen beschikken waardoor cijfers beter zichtbaar zijn. Tot slot hebben sommige modellen een noodknop zodat contacten beter bereikt kunnen worden in geval van nood.