Wil je een nieuwe telefoonabonnement afsluiten, maar heb je er niet zo veel verstand van? Of wil je niet te veel voor je sim only betalen? In dit artikel lees je onder andere:

Laten we hier wat dieper op ingaan!

Wat is een sim only?

Een sim only is een abonnementsvorm, waar je uitsluitend betaalt voor het verbruik van je telefoon. De kosten van je losse toestel zitten hier dus niet bij inbegrepen.

Bij het bestellen krijg je een nieuwe simkaart. Deze gaat pas in werking na de activering van je simkaart.

Hoe werkt een sim only?

Bij een sim only betaal je maandelijks achteraf voor je verbruik. Het is alleen mogelijk om je sim only te gebruiken op een telefoon die simlockvrij is.

Bij een sim only abonnement stel je eerst zelf je bundel samen. Vervolgens krijg je je simkaart opgestuurd. Vaak kan je je simkaart niet direct gebruiken, maar moet je een aantal weken wachten tot dat je het kan activeren.

Hoe kies je de beste sim only uit?

Het beste manier om een sim only te vergelijken is door diverse adviestools op internet te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een data adviestool.

Kijk ook naar je belgeschiedenis. Zo krijg je een beeld hoeveel je gaat gebruiken.

Om niet over je bundel te raken is het aan te raden om zo nu en dan naar je verbruik te kijken. Installeer een app die je dataverbruik registreert, zoals Data Usage of Data counter.

Tot slot: gebruik zoveel mogelijk wifi. Dat is immers gratis! Zo kan je bellen via Whatsapp en heeft bijna iedere locatie in Nederland een wifispot. Dit bespaart je een hoop geld!