Nu de eerste specificaties van de aankomende Samsung Galaxy S8 naar buiten komen beginnen kenners over de mogelijkheden te speculeren. Dat de telefoon krachtiger wordt dan ooit biedt namelijk mogelijkheden denken zij. Zij denken namelijk dat de Koreaanse fabrikant bezig is om de telefoon geschikt te maken voor iets geheel nieuws. De Samsung Galaxy S8 zou namelijk geschikt zijn voor virtual reality, denken de kenners. Dat komt door drie zaken die zij uit de geruchten filterden.

Groter scherm
Hoewel er twee verschillende versies uit lijken te komen van de S8 hebben ze wel één ding gemeen. Samsung heeft een groter scherm ontwikkeld dan het ooit heeft gebruikt voor een smartphone. De gehele voorkant is namelijk één groot scherm. In eerste instant dacht men dat dit te maken had met de mogelijkheid om de touchscreenfunctie uit te breiden. Daarnaast kon dit voor het design voordelen bieden. Inmiddels is men het er over eens dat het ook wel eens iets heel anders kan betekenen dat de laatste knoppen die nog op de S7 zaten bij de S8 verdwijnen.

De opkomst van virtual reality
Virtual reality is snel populair aan het worden. Denk bijvoorbeeld eens aan al die toepassingen met de bekende VR-brillen. Die technologie willen de fabrikanten maar al te graag toegankelijker maken. Bijvoorbeeld voor toepassingen op tablets en smartphones Volgens sommigen heeft het grotere beeldscherm dat een gehele kant van het toestel bestrijkt ook een VR-reden. Mobile games en videobellen zouden namelijk levensechter gemaakt kunnen worden door virtual reality. Omdat Samsung ook sterkere processoren in de telefoon gaat stoppen lijkt de mogelijkheid tot VR er te liggen.

Headset
Wat virtual reality op je Samsung Galaxy S8 extra aantrekkelijk zou maken is de mogelijkheid tot stereogeluid op je headset. Hiermee zou Samsung zelfs een voorsprong kunnen nemen op bijvoorbeeld de iPhone 7 waar juist veel gedoe was rondom headsets. Het stereogeluid zou in combinatie met het zeer scherpe beeld van de nieuwe S8 ideaal zijn om deze nieuwe stap in de ontwikkeling van telefonie te kunnen zetten. Vooralsnog is het vooral afwachten hoe dit in werkelijkheid gaat uitpakken als de S8 op 26 februari 2017 gepresenteerd gaat worden.