Je bent op zoek naar een nieuw telefoon abonnement maar je vraagt je of welk type het beste is. Deze vraag probeer ik te beantwoorden voor jou.

Sim only

Het beste abonnement verschilt per gebruiker. Wanneer jij beschikt over een goede telefoon en je bent alleen op zoek naar een data- en belbundel, is voor jou sim only de juiste keuze. Het grootste voordeel van sim only is dat het een stuk goedkoper is dan een abonnement met smartphone. Je betaalt alleen voor het abonnement en niet voor de toestel kredietkosten. Dit kan zo enkele tientallen euro’s per maand schelen.

Ook blijf je met een sim only abonnement flexibel, bij abonnementen met toestel zit je vaak twee jaar vast aan een contract. Dan kan je niet na een jaar al switchen van telefoon. Dat kan wel, maar dan zal je hem eerst af moeten betalen. Verre van ideaal dus. Je kunt natuurlijk ook kiezen om een losse telefoon te kopen naast je sim only abonnement, met een sim only abonnement kan je veranderen van telefoon wanneer jij dat wil. Het enige wat je hoeft te doen is de sim kaart van je oude naar je nieuwe toestel verplaatsen en je bent weer klaar om van je abonnement gebruik te maken.

Telefoon met abonnement

Dit is een heel populaire optie. Veel mensen kiezen voor een abonnement met toestel. Het grote voordeel hiervan is dat je niet in 1 keer het volledige aankoop bedrag van de smartphone hoeft te betalen. Vaak zijn de nieuwste telefoons erg duur, tot wel meer dan € 1000. Het kan lastig zijn om zo’n groot bedrag op te hoesten. Wanneer je voor een combideal gaat betaal je maandelijks voor de netwerk en daar bovenop nog toestelkrediet. Hierdoor kan je zonder in 1 keer heel veel geld uit te geven, toch gebruik maken van het beste nieuwe apparaat.

Conclusie

Het ligt dus aan jouw wensen en behoeften. Wanneer jij een nieuwe telefoon nodig hebt maar je kunt niet in 1 keer het volledige bedrag betalen, dan is een abonnement met toestel de keuze voor jou. Maar als je al een goede telefoon hebt kan je beter voor een sim only abonnement kiezen. Het is wel verstandig om deze abonnementen te vergelijken, dit kan je gemakkelijk doen op dealmobiel.nl Succes met het zoeken naar een nieuw abonnement!