Veel consumenten, zeker jongeren en jongvolwassenen, willen de nieuwste mobiele telefoon bij het afsluiten van een abonnement. Wie kijkt er immers niet uit naar het moment, dat zijn of haar abonnement verloopt en er een nieuw toestel kan worden uitgekozen? Dit is echter een relatief dure oplossing om te kunnen bellen, mobiel internet te kunnen gebruiken en te sms’en. Door een jaar over te stappen naar een sim only abonnement is het mogelijk om op jaarbasis flink te besparen op uw telefoonkosten.

Een gebruikte telefoon behouden

Met een sim only abonnement geniet u wel de mogelijkheden die een abonnement u te bieden heeft, maar krijgt u geen nieuw toestel. Iets wat bij een abonnement met toestel logischerwijs wel het geval is, omdat u hierbij maandelijks een deel van de aanschafwaarde van het toestel betaalt via de abonnementsprijs. Vaak werkt uw mobiele telefoon nog naar behoren, als de abonnementsperiode verstreken is. In dit geval is het mogelijk om uw huidige toestel in te ruilen of te verkopen en een nieuw toestel aan te schaffen, maar kunt u ook kiezen voor het behoud van uw huidige telefoon.

Door uw huidige telefoon nog een jaar extra te gebruiken en tussentijds over te stappen op een sim only abonnement, bespaart u (afhankelijk van het toestel wat u gebruikt) al snel een paar tientjes per maand. Denkt u zich eens in hoeveel uzelf kunt besparen op jaarbasis! Na het aflopen van uw sim only abonnement zou u opnieuw een abonnement met toestel af kunnen sluiten.