Sinds een aantal jaar zijn er steeds meer mogelijkheden om websites en apps op te hosten. In veel gevallen kun je kiezen uit ontzettend veel verschillende soorten manieren om een website of een app te hosten. Daarnaast heb je ook nog eens de keuze uit allerlei verschillende soorten servers. Voor veel mensen zal nog niet helemaal duidelijk zijn hoe server hosting nou eigenlijk in zijn werk gaat. Dit komt voornamelijk doordat er maar weinig mensen zijn dit het gebruiken. Bovendien is het ook zo, dat veel mensen nog nooit van de term gehoord hebben. Dit is niets om je voor te schamen. Het wordt in veel gevallen vooral gebruikt door mensen die dagelijks met bezig zijn met het bouwen van websites en apps. Server hosting is een locatie waar je je data op kunt slaan. In dit artikel krijg je een aantal handige tips waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een server.

Zorg voor een goede bereikbare klantenservice

Ben je van plan om binnenkort een server voor een website of een app uit te kiezen? Zorg dat de organisatie waar je dit gaat doen een goed bereikbare klantenservice heeft. Het mooist zou zijn als de klantenservice 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend is. Hierdoor kun je altijd met vragen bij de partij die jouw server hosting regelt terecht. Het kan onverhoopt namelijk voorkomen dat je een keer problemen krijgt waar je de hulp van deze partij voor nodig hebt. In dit geval is het erg prettig als dit direct opgelost kan worden. Zeker als het om websites of apps gaat waar omzet op wordt gegenereerd. Het zou erg vervelend zijn als je omzet verliest doordat je een probleem hebt met je server. 

Websites en apps voor bedrijven

Ben je een ondernemer en ben je van plan om binnenkort een eigen website of een eigen app te ontwikkelen? Houdt er dan rekening mee dat deze website of app het visitekaartje van jouw organisatie is. Tegenwoordig worden er bijna geen fysieke visitekaartjes meer gebruikt, hierdoor is de digitale omgeving ontzettend belangrijk geworden. Door middel van een mooie digitale omgeving kun je gemakkelijk extra bezoekers, leads en zelfs klanten binnenhalen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je extra omzet genereert. Welke ondernemer wilt dat nou niet? Iedere ondernemer zou graag extra omzet genereren. Echter is het hierbij wel van belang om met allerlei verschillende aspecten rekening te houden. Zo moet je goed letten op een nette digitale omgeving. Daarnaast is gebruiksvriendelijkheid natuurlijk ontzettend belangrijk. Gebruiksvriendelijkheid bestaat uit twee verschillende aspecten. Nummer 1 is de overzichtelijkheid van een website of app. Nummer 2 is de snelheid van de website of app, hier speelt de server een grote rol. Houdt er bij het uitkiezen van de server dus rekening mee dat de website of app zo snel mogelijk blijft/ wordt. Zelfs als het duurder is om een snellere variant vast te leggen, is het verstandig om dit alsnog te doen. De kans is namelijk groot dat je dit geld gemakkelijk terugverdiend doordat je gebruiksvriendelijkheid flink verbeterd.