Tegenwoordig is bijna iedereen wel in het bezit van een mobiele telefoon, waarvoor we diep in de buidel tasten. Gemiddeld betaalt een consument 30 tot 40 euro per maand voor zijn telefoonabonnement. Dat is een behoorlijk bedrag, wat gelukkig veel lager kan. In dit artikel geven we enkele tips hoe jij je telefoonkosten zo goed mogelijk in de hand kan houden!

Stel een internetlimiet in

Het kan wel eens voorkomen dat je een torenhoge rekening ontvangt voor het gebruik van je mobiele telefoon. In veel gevallen komt dit doordat je buiten je bundel hebt gebeld, je telefoon in het buitenland hebt gebruikt of doordat je buiten je bundel hebt zitten internetten. Laatstgenoemde is de meest voorkomende oorzaak. Wanneer je geen risico wilt lopen dat dat je een rekening ontvangt voor internetten buiten de bundel, kan je een internetlimiet op je telefoon instellen. Dit kan je simpelweg doen door naar de instellingen te gaan van je telefoon. Wanneer het limiet is bereikt, zal de internetverbinding worden afgesloten, zodat je geen risico loopt. Overigens kan je wel gewoon blijven internetten via een Wifi netwerk.

Sim only

Een abonnement hoeft niet duur te zijn. De voornaamste reden dat consumenten zoveel kwijt zijn aan hun abonnement, komt doordat het abonnement inclusief een nieuw toestel is. Dit lijkt dan misschien gratis, maar hier betaal je maandelijks wel degelijk voor. Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen zonder telefoon, bijvoorbeeld doordat je al in het bezit bent van een telefoon, dan wel een telefoon los aanschaft. Een dergelijk abonnement heet een sim-only abonnement. Vergeleken een regulier abonnement scheelt dit wel 10 tot 20 euro per maand. Het aantal aanbieders van sim only abonnementen groeit enorm. Door de toename van providers die enkel online opereren, is de maandprijs flink gedaald. Een voorbeeld hiervan in Simyo. Een sim only abonnement van Simyo is al verkrijgbaar vanaf 5 euro per maand.