Een mobiele telefoon is tegenwoordig in feite een kleine PC. Het is daarom verstandig om aandacht te schenken aan de manier waarop je je telefoon zo veilig mogelijk kan gebruiken. Want naast de waarde van een telefoon zelf, staan er tevens belangrijke gegevens op die waardevol kunnen zijn. In dit artikel geven we enkele tips waarmee je jouw telefoon kan beschermen.

Anti-virus

De activiteiten op de PC doen we nu steeds meer op de telefoon en tablet. Zo bijvoorbeeld ook het bezoeken van websites, internet bankieren, e-mailen en bestanden downloaden. Deze activiteiten zijn een prooi voor hackers. Hier is namelijk privacy gevoelige informatie mee gemoeid en dus zaak om hier zorgvuldig mee om te gaan. Informeer daarom bij een speciaalzaak naar de beste opties voor een anti-virus op je telefoon. Zorg er daarnaast tevens voor dat je dergelijk zaken alleen uitvoert wanneer je in een beveiligde internet omgeving bent, doe dit dus nooit op een openbaar WiFi netwerk!

Hoesje

De kans op fysieke schade kan je minimaliseren door ten minste gebruik te maken van een hoesje. Binnen de hoesjes kan je ook weer kiezen uit tientallen soorten. De meest gekochte hoesjes zijn de backcase, flipcover en extra stevige hoesjes. Een backcase wordt bevestigd aan de achterkant en valt iets over de voorkant. Een flipcover beschermt zowel de voor- als achterkant en is vooral handig wanneer je telefoon veel in contact komt met andere producten, zoals in een handtas. Een extra stevig hoesje is wat dikker en minder elegant, maar beschermt wel het beste. In de meeste gevallen wordt deze op dezelfde manier bevestigd als een backcase. De meest fragiele telefoon is de iPhone. Mocht je telefoon ondanks een hoesje toch beschadigen, dan kan je altijd nog je iPhone laten repareren bij een specialist. Let hierbij op dat je het bij een reparateur doet die bij Apple is goedgekeurd, anders zal je garantie komen te vervallen.