Smartphones zijn vaak erg kwetsbaar. Als je schade aan je smartphone hebt kost het vaak ook veel om dit te repareren, vooral bij de nieuwe modellen. Je kan schade aan je telefoon dus liever voorkomen dan genezen. Wij geven je een paar tips om te voorkomen dat je telefoon stukgaat.
Gebruik een hoesje
Mensen twijfelen vaak over of ze wel of geen hoesje om hun telefoon heen moeten doen, omdat dit het design van je telefoon tenietdoet. Toch zijn er tegenwoordig ook voor bijna elk model transparante hoesjes of bumpers te krijgen die weinig veranderen aan het uiterlijk van je telefoon. Door een hoesje om je telefoon heen te doen is je telefoon minder kwetsbaar en zal deze niet zo snel schade krijgen als je hem laat vallen of iets dergelijks.
Gebruik een screenprotector
Ook het gebruik van een screenprotector is aan te raden. Omdat screenprotectors doorzichtig zijn merk je hier vrijwel niks van. Daarnaast is je telefoon veel beter beschermd tegen krasjes en zal het scherm ook minder breken als je de telefoon laat vallen.
Laad hem pas op als de batterij leeg is
Veel mensen laden hun telefoon op terwijl deze nog niet helemaal leeg is. Hierdoor raakt je batterij beschadigd en zal de batterij steeds korter meegaan. Je kunt je telefoon het beste pas opladen als deze helemaal leeg is, zodat je accu langer meegaat. Het vervangen van je batterij brengt vaak namelijk ook hoge kosten met zich mee.
Reparatie
Als je telefoon geprepareerd moet worden is het belangrijk dat je dit tijdig laat doen. Als je een kleine barst in je scherm hebt kan dit namelijk doorscheuren en kan er glas loskomen. Soms kan het voorkomen dat je touchscreen beschadigd raakt en je je telefoon daardoor minder goed kan gebruiken. Om extra ongemakken te voorkomen kun je je smartphone dus beter tijdig laten repareren.