Wat is een Hotspot 2.0? Wat zijn Access points? Een hotspot 2.0 wordt ook wel een Wi-Fi Certified Passpoint genoemd. Een hotspot 2.0 is een router/WiFi hotspot die een point-to-point verbinding tussen twee routers of Wi-Fi kan maken met meerdere access points. Wat is een firewall? Een firewall is een systeem om netwerkverkeer in en uit te blokkeren. Al het internetverkeer wordt geblokkeerd zodat alleen geautoriseerd verkeer in of uit kan stromen. Als je access points will hebben voor jouw veilige netwerk, dan zal je dat door moeten geven aan jouw firewall, anders komt wordt het verkeer tegengehouden. Dit is meestal een fluitje van een cent. 

 

Router en IEEE

Wat is een Router? Een Router is in wezen een set apparatuur die nodig is om uw internetverbinding te laten werken. Er zijn een aantal verschillende soorten routers. Elk van deze heeft zijn eigen kenmerken. Er zijn ook een aantal verschillende soorten routers op de markt. Maar alle routers zullen tot op zekere hoogte een set delen. Sommige zijn beter dan andere. Sommige zijn goedkoper dan andere. Wat is IEEE 802.11? IEEE staat voor Institute of Electrical and Electronics Engineers. IEEE 802.11 is een draadloze standaard. Dit is een specificatie over de manier waarop signalen worden verzonden om een aantal dingen te bereiken, zoals de mogelijkheid om verbinding te maken met een draadloos LAN in het nabije veld. 

 

Thuis- en bedrijfsrouter

Wat is het verschil tussen een thuis- en een bedrijfsrouter? Het verschil tussen een thuisrouter en een kleine bedrijfsrouter is dat een thuisrouter over het algemeen wordt aangesloten op uw huis in een gebouw. Dit type router heeft normaal gesproken een klein intern draadloos LAN. Zoals het draadloze netwerk voor je thuiskantoor. Terwijl aan de andere kant een kleine bedrijfsrouter over het algemeen is verbonden met uw kantoor. Dit type router heeft normaal gesproken een volledig extern draadloos LAN. Zoals het draadloze netwerk van uw bedrijf. Dit wordt meestal gebruikt om verbinding te maken met Wi-Fi. Om verbinding te maken met een draadloos LAN zonder dat er kabels nodig zijn.