Tegenwoordig werken er steeds meer mensen via hun telefoon. Het is dan handig om te weten hoe je dan het best je werk kan doen op je telefoon.

Als het op werk en productiviteit aankomt, hebben we allereerst behoefte aan een goed werkend systeem waar je teksten kan typen en waar we spreadsheets kunnen maken. De eerste namen die te binnen schieten zijn Word en Excel. Hier kan je erg prettig in werken en het is een systeem wat je ook de computer hebt.

Werken in de cloud

Werken via je telefoon kan erg eenvoudig via de cloud. De cloud lijkt een moeilijk begrip, maar het is de uitkomst voor vele kleine en grote ondernemingen. Als je op je werk bezig bent met een artikel, maar je moet weg dan sla hem simpelweg op in een clouddienst en ga onderweg verder waar je gebleven was. Bovendien kun je tegenwoordig in veel diensten ook chatten en zo overleggen en of vragen stellen aan/met je collega’s. Zo maak je het werken nog net iets gemakkelijker. Het is wel van belang om een goede keuze te maken voor een clouddienst. Tegenwoordig zijn er namelijk vele soorten.

Ergonomisch werken

De juiste werkhouding is erg belangrijk. Het is de basis van ergonomisch werken. Maar hoe zorg je ervoor dat je zithouding goed is?

Om te beginnen is het belangrijk je zitting op een hoogte dat te plaatsen zodat je voeten plat op de grond staan. De hoek tussen boven- en onderbenen moet minimaal 90˚ zijn. Als je stoel niet laag genoeg komt kun je een voetsteun gebruiken zodat het weer goed uitkomt.

Zorg dat je genoeg ondersteuning hebt in de holte van je rug. Een goede stoel heeft een aanpasbare steun. Zorg dat je licht achterover zit.

Stel je armleuning in zodat de boven- en onderarm in een hoek van 90˚ staan. Ook hier is het beter als de hoek iets groter is.

Laat je schouders ontspannen hangen en voorkom dat je ze moet optrekken.

Je hebt nu de basis voor een goede ergonomische werkhouding.