Om wat geld te besparen, kunt je overwegen om een sim only te gebruiken, wat betekent dat je telefoneert en verbinding maakt met de omgeving. Het kan perfect met een Sim only onbeperkt internet abonnement. Hier heb je maximaal internet.  Als je een verbinding hebt die niet zo snel is, of als jouw internetsnelheid langzamer is dan andere, kun je beter een sim-only abonnement nemen. Je betaalt elke maand veel minder. Zo vind je alleen de goedkoopste sim met onbeperkt internet voor de best mogelijke prijs. De service biedt ook kortingen voor het toevoegen van meer lijnen, zodat jouw gezin verbonden kan blijven en kan genieten van de nieuwste functies zoals Skype en MMS. Veel mensen noemen het sim only. Veel andere mensen noemen het een abonnement zonder telefoon. 

Hoge prijzen?

Het is geen wonder dat de prijzen enorm zijn gestegen onder mobiele serviceproviders. Jouw rekening zal waarschijnlijk veel hoger zijn als je voor drie of vier verschillende abonnementen betaalt. Wat krijg je echt voor het geld?

 

Sim only simkaart

Als je nog nooit een sim only simkaart hebt gebruikt, zien ze eruit als gewone telefoonkaarten met een kleine telefoon erin. Je steekt hem in je telefoon, zet de telefoon aan en maakt vervolgens verbinding met internet. Het belangrijkste kenmerk is dat je geen contract hoeft te ondertekenen en dat je niet hoeft te wachten tot de contractperiode afloopt, zoals met een telefoon. Nu heb je een contract met alleen de belkosten. Na afloop van de contractperiode kunt je altijd overstappen naar een andere aanbieder. Je kunt ook een andere provider kiezen als je telefoon trager wordt.

 

Maandelijkse kosten van het abonnement

Het enige probleem is dat de sim only simkaarten duur kunnen zijn. Als je nadenkt over de maandelijkse kosten voor de verbintenis op lange termijn, ben je misschien beter af met een traditioneel telefoonabonnement.Als je de telefoon echter elke dag op een sim only simkaart gebruikt, kun je honderden euro’s per jaar besparen. Zeker als je het gebruikt in combinatie met een dataplan.