Phonotheek.nl is een onafhankelijk informatieverstrekker, waar u veel informatie vindt over verschillende abonnementsvormen en mobiele telefoons. Door vooraf goed te kijken naar de abonnementsvormen die worden aangeboden betaalt u maandelijks nooit teveel. Weet u bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een sim only abonnement en een abonnement met mobiele telefoon? Veel mensen kiezen voor een erg duur abonnement, waarbij het tegoed vaak niet volledig wordt verbruikt door de maand heen. Dit is erg zonde, want het openstaande tegoed kan over het algemeen niet worden meegenomen naar een volgende maand.

Verschillende soorten mobiele telefoons

Naast de informatie over verschillende abonnementsvormen helpt Phonotheek.nl u verder met informatie over mobiele telefoons zelf. Telefoons kunnen sterk van elkaar verschillen, denk bijvoorbeeld aan het verschil in camera, het verschil in snelheid, intern geheugen, het aantal simkaarten wat gebruikt kan worden, enzovoorts. Bepaal vooraf welke functies u van een mobiele telefoon verwacht, zodat u niet betaalt voor functies die u verder nooit meer zal gebruiken.

Wanneer u bijvoorbeeld geregeld foto’s wilt kunnen maken met uw mobiele telefoon of wanneer u de telefoon ook als multimediaspeler gebruikt, is een groot intern geheugen erg belangrijk. Ook is het in dit geval fijn als u het interne geheugen uit kunt breiden met een externe geheugenkaart. Als u een telefoon alleen gebruikt om kennissen, familie en collega’s te kunnen bellen en berichten te kunnen sturen, volstaat en simpel model vaak al. Het prijsverschil tussen de eerste en tweede beschreven mobiele telefoon kan al snel oplopen tot een paar honderd euro.