Het is niet voor iedereen interessant om te kiezen voor een sim only abonnement of een abonnement met toestel. Wanneer een consument bijvoorbeeld erg weinig mobiele data en belminuten verbruikt, is het interessanter om te kiezen voor een prepaid simkaart. Een prepaid simkaart was tot enkele jaren geleden de meest gebruikte manier van betalen voor entiteiten als een belminuut, een megabyte aan mobiele data of een sms. Doordat steeds meer consumenten kiezen voor een smartphone heeft de prepaid simkaart aan populariteit verloren. Het gebruik van mobiel internet is namelijk erg duur met een prepaid simkaart, iets wat vaak veel wordt gedaan door consumenten met een smartphone.

Werking van een prepaid simkaart

Bij een prepaid simkaart bepaalt u zelf hoeveel u maandelijks aan mobiele telefonie uitgeeft, zonder vast te zitten aan een abonnement. Zo kunt u het tegoed op uw simkaart uitgeven aan belminuten, mobiele data en sms’jes. Let wel, vaak is dit een stuk duurder dan een sim only abonnement of een abonnement met toestel bij een relatief groot verbruik. Het is om deze reden sterk aan te raden om vooraf te kijken naar uw verwachte verbruik en op basis daarvan een abonnement met een prepaid simkaart te vergelijken. Zo voorkomt u onverwachts hoge kosten! U kunt het tegoed van uw prepaid simkaart opwaarderen door een opwaardeerkaart te kopen via internet, of bij een supermarkt/boekenwinkel.

Wanneer is een prepaid simkaart interessant?

Een prepaid simkaart is voornamelijk interessant voor mensen die hun mobiele telefoon weinig gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan oudere consumenten die het toestel gebruiken naast een vaste telefoon. In dit geval zal het verbruik dermate laag zijn, dat het tegoed van een bundel in een mobiel abonnement nooit volledig verbruikt wordt. Het is in zo’n geval zonde om te kiezen voor een abonnement, omdat u in dat geval maandelijks structureel te veel zou betalen. Het voordeel aan een prepaid simkaart is dat u na het verbruiken van uw tegoed op de simkaart eenvoudig over kunt stappen op een abonnement met mobiele telefoon of een sim only abonnement. U zit met een prepaid simkaart nergens aan vast!