Een van de meest populaire abonnementsvormen van dit moment is een sim only abonnement, wat sterk lijkt op een abonnement met toestel. Zoals de naam van dit type abonnement al enigszins aangeeft, krijgt u bij een sim only abonnement alleen een simkaart en geen mobiel toestel. Dit is bij een abonnement met toestel wel het geval. Door dit verschil liggen de abonnementskosten van een sim only abonnement vaak veel lager dan de kosten voor een abonnement met toestel, wat u maandelijks al snel een tien euro aan besparing oplevert voor dezelfde samenstelling van een bundel.

Let wel, een sim only abonnement is iets anders dan een prepaid simkaart. Bij een prepaid simkaart krijgt u weliswaar ook geen mobiele telefoon, maar heeft u ook geen abonnementsvorm. U betaalt in dit geval los voor entiteiten, zoals een belminuut, een megabyte aan mobiele data of een sms’je. Als u regelmatig mobiele date gebruikt op uw mobiele telefoon, is een sim only abonnement vaak een stuk voordeliger dan een prepaid simkaart.sim-cards

Een sim only abonnement samenstellen

Een van de redenen dat steeds meer consumenten kiezen voor een sim only abonnement, is de mogelijkheid om het abonnement zelf samen te stellen. U kunt vooraf precies kiezen hoeveel belminuten u per maand verwacht te verbruiken, hoeveel mobiele data u verbruikt en hoeveel sms’jes u verstuurt. Vaak is het zelfs mogelijk om de samenstelling van uw sim only abonnement tijdens de contractperiode aan te passen, mits u een of meerdere delen van uw abonnement verhoogt. U kunt er dus voor kiezen om te beginnen met een kleine bundel en deze op basis van uw verbruik door de maanden heen te verhogen. Het is vaak niet mogelijk om onderdelen van het abonnement te verlagen.

Op internet vindt u verschillende handige tools, waarmee u kunt berekenen hoeveel mobiele data en belminuten u nodig heeft bij een bepaald verbruik. Wanneer u een mobiele telefoon bijvoorbeeld voornamelijk gebruikt voor het sturen van berichten via Whatsapp en af toe uw mail leest, is een gigabyte aan mobiele data ruim voldoende. U heeft in dat geval zelfs de mogelijkheid om af en toe een foto aan uw account op sociale media toe te voegen, het nieuws te lezen, enzovoorts. Mocht u regelmatig filmpjes bekijken, muziek luisteren via internet of dagelijks foto’s delen, dan is het raadzaam om te kiezen voor een abonnement met een grotere hoeveelheid mobiele data.

Wanneer is een sim only abonnement interessant?

Een sim only abonnement is interessant als u momenteel een goed werkende telefoon heeft en niet verwacht een nieuwe telefoon aan te schaffen binnen een korte tijd. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u momenteel nog een mobiele telefoon heeft van een vorige abonnement of wanneer u een toestel los gekocht heeft.