Het aantal mobiele telefoons is in de afgelopen jaren flink gegroeid, steeds meer producenten komen met high-end toestellen op de markt. Waar het tot voor kort enkel mogelijk was om te telefoneren en sms’jes te versturen met een mobiele telefoon, kunt u tegenwoordig gebruik maken van een groot aantal applicaties, kunt u foto’s maken en is het mogelijk om uw mobiele telefoon als multimediaspeler te gebruiken. Het is door het groeiende aanbod aan mobiele telefoons steeds lastiger geworden om een geschikt model te vinden.

Wilt u bijvoorbeeld een toestel om te enkel te bellen en sms’jes te versturen, of wilt u ook regelmatig foto’s en video’s kunnen maken met uw mobiele telefoon? De prijs van toestellen loopt vaak uiteen van een paar tientjes, tot enkele honderden euro’s. Dit is afhankelijk van het merk en de functies van een mobiele telefoon.

Welk toestel is geschikt voor mij?15709720925_066c456002_b

 Om een geschikte mobiele telefoon te vinden is het sterk aan te raden om vooraf voor uzelf te bepalen welke functies u van een mobiel toestel verwacht. Op basis van deze informatie kunt u een online vergelijkingstool gebruiken om de verschillende toestellen met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van toestellen is sterk aan te raden, omdat u op die manier voorkomt dat u betaalt voor functies die u na de aanschaf van uw toestel niet of nauwelijks zal gebruiken.

U heeft bij de aanschaf van een toestel de keuze uit een mobiele telefoon met abonnement of een los toestel.