Tegenwoordig is het aanbod aan mobiele telefoons op de telefoonmarkt enorm, waarbij producenten nieuwe producten blijven produceren. Denk bijvoorbeeld aan het enorme aanbod aan toestellen van Apple en Samsung. Naast de twee grootste producenten van mobiele telefoons, bieden ook producenten als HTC, Nokia en Sony een groot aantal toestellen aan. Deze overige telefoonmerken richten zich over het algemeen zowel op de lagere, als het midden- en hogere segment van de markt. De duurste toestellen zijn vaak voorzien van een erg goede camera, hebben een groot intern geheugen en kunnen gebruikt worden als een multimediaspeler voor het afspelen van video’s of het beluisteren van muziek.

Goedkopere modellen zijn echter niet per definitie minder, al hebben deze toestellen vaak minder functies. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om foto’s te maken, kunt u niet altijd applicaties als Facebook en Whatsapp installeren, enzovoorts. De prijsverschillen tussen toestellen uit het lagere en hogere segment kunnen al snel oplopen tot een paar honderd euro.

Een geschikt toestel vinden

Doordat het aanbod aan mobiele toestellen zo groot geworden is, kan het behoorlijk lastig zijn om een geschikt toestel te vinden. Het is aan te raden om vooraf voor uzelf te bepalen wat u van een mobiele telefoon verwacht. Wilt u gedurende de hele vakantie foto’s kunnen maken met uw mobiele telefoon? Wilt u altijd in contact blijven met vrienden en familie via sociale media? Of geeft u de voorkeur aan een simpel, maar degelijk en stevig model om te kunnen bellen en sms’en? Op basis van uw wensen kunt u verschillende mobiele toestellen met elkaar vergelijken en zo een geschikt toestel vinden. HTC heeft bijvoorbeeld toestellen met een zeer fraaie vormgeving en veel functies, terwijl Nokia zich meer richt op de degelijkheid van zijn toestellen.

Toestellen met abonnement of los kopen

Wanneer u een geschikt toestel gevonden heeft, kunt u kiezen voor het los aanschaffen van een mobiele telefoon of het combineren van een telefoon met een abonnement. Het voordeel aan een abonnement met toestel is dat u maandelijks een deel van de aanschafprijs voor het toestel betaalt. Zo hoeft u vooraf geen grote investering te doen!